Prestiižikas disainiauhind uuele Kia Sorentole

- iF-i disainiauhind kolmanda generatsiooni Kia Sorentole
- Tuleb müügile üle Euroopa 2015. aasta märtsis

Kia Motors jätkab oma erakordse disaini eest auhindade võitmist. Nüüd, esmakordselt, sai prestiižika iF-i disainiauhinna tootemargi lipulaev – maastur Kia Sorento.

Ülemaailmselt tunnustatud disainiauhindade programmi žürii tunnustas kolmanda põlvkonna Sorentot, mis tuleb müügile üle Euroopa 2015. aasta märtsis, auhinnaga tootekategoorias. Auto üldise disainikvaliteedi auhindamise kõrval hindas žürii autot ka järgmiste kriteeriumide põhjal: viimistlus, innovatiivsuse aste, keskkonnamõju ja turvalisus.

Uhiuus Kia Sorento on seitsmes Kia mudel, mis pälvib iF-i disainiauhinna. Igal aastal alates 2010. aastast on Kia Motors endale napsanud vähemalt ühe ihaldatud auhindadest; eelmiste tootemargi võitjate reas on mudelid Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee'd ja Soul.

„Ma olen väga uhke Kia Sorentole antud auhinna üle, kuna see on tunnustus suure edasimineku eest kvaliteedis, mis meil on õnnestunud selle mudeliga saavutada,” ütles Peter Schreyer, ettevõtete Kia Motors Corporation ja Hyundai Motor Company president ja peadisainer.

„Kia Sorentos on maasturi klassikaline tasakaalukus ühendatud esmaklassilise välimuse ja tundega, mis on eriti tuntav salongis. Selles on koos kõige kõrgem disainikvaliteet ning suurepärane hinna ja kvaliteedi suhe. Suuresti on tulemus meie rahvusvaheliste disainimeeskondade saavutus – ka see on põhjus, miks mul on selle auhinna üle niivõrd hea meel.”

Uus Kia Sorento töötati välja Namyangis Koreas Kia disainimeeskonna poolt, keda abistas Kia disainikeskus Frankfurdis Saksamaal ja Irvine'is Californias.


Suurepärane mitmekülgsus, kõrgtehnoloogilised funktsioonid ning uus nelikveosüsteem
Uus Kia Sorento on erakordselt stiilne, samas mitmekülgne ja praktiline maastur. Sujuvam, tahapoole kaldu olev profiil ja sügavalt vormitud pinnad annavad Kia Sorentole nõtke ja elegantse välimuse. Ruumikas sisemus järgib üldisele disainikontseptsioonile iseloomulikke horisontaalseid jooni ning loob luksusliku mulje tänu kvaliteetsete materjalide kasutamisele kogu salongis.

Uus Kia Sorento, mis on saadaval viie või seitsme istmega, on pikema teljevahega ning pakub salongiruumi rohkem kui oma eelkäija. Pagasiruum on suurem ning tänu lükatavale, 60 : 40 kokkulapitavale istmereale on see veelgi praktilisem mahutades kuni 1732 liitrit pagasit.

Kia Sorentol on jõuline ja tõhus 200 hj (147 kW) 2,2-liitrine turbodiiselmootor; nelikveoga versioonid on varustatud Kia uue Dynamax™-i jõuvektoritega nelikveosüsteemiga.

Kõrgtehnoloogilised seadmed ja esmaklassiliste funktsioonide valik, kaasa arvatud 360-kraadise ümbrusvaatega monitor ja intelligentne parkimissüsteem, muudavad manööverdamise ja parkimise lihtsaks. Ostjad saavad teha oma valiku uusimate abistavate ohutussüsteemide hulgast, alates sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteemist ja tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatussüsteemist kuni liiklusmärkide äratundmise ja adaptiivse intelligentse kiirushoidikuni.

iF-i tootedisaini auhind
Alates selle loomisest 1953. aastal on iga-aastane iF-i disainiauhind muutunud maailma üheks kõige olulisemaks auhinnaks, mis märgib tipptaset disainivaldkonnas. Auhind põhineb Hannoveri messilt alguse saanud 'Formgerechte Industrieerzeugnisse' (hea tööstuslik disain) tootenäitustel ning on täna üks maailma suurimaid disainikonkursse.

iF-i disainiauhind antakse välja viies valdkonnas. 2015. aastal osalesid iF-i disainiauhinna programmis firmad 53 riigist, esitades kokku 4783 disaini. Uut Kia Sorentot tunnustati autode/sõidukite/rataste kategoorias.

Ametlik iF-i disainiauhinna esitlemine toimub 27. veebruaril 2015 Münchenis loovettevõtluse nädala raames. Valik võidutooteid pannakse samuti välja iF-i disaininäitusel Hamburgi HafenCitys. Lisaks saab kõiki võitjaid näha iF-i veebilehel www.ifdesign.de ja samuti mobiiltelefoni rakenduses „iF design”.