Kia brändi väärtust hinnatakse 4,1 miljonile dollarile ja asub nüüd 87 kohal maailma parimate brändide edetabelis. Jõulise tõusu peamiste võtmeteguritena on välja toodud autode kvaliteeti, disaini ja innovatiivset turundustegevust.

Kia brändi väärtust hinnatakse täna 4,1 miljonile dollarile, mis asetab Kia brändi maailma brändi edetabeli 87 positsioonile. Eelmisel aastal hinnati brändi väärtust 50% võrra madalamalt ja täna ületab see kasv autosektori keskmist brändi väärtuse kasvu 11%. Sellel aastal Interbrandi poolt välja antud „Best Global Brands 2012“ uuring viidi läbi ulatusliku brändi kasumianalüüsina kasutates ekspertanalüüsi ja võttes aluseks paremini toimivate brändide sooritused varasematel aastatel. Uuring mõõdab ettevõtte finantstulemusi ja investorite kasumit, brändi mõju kliendi ostukäitumisele ja brändi tugevust, mis tähendab brändi võimet tagada tulevikus teenitav kasum.

Jõuline Kia brändi väärtuse kasv peegeldab viimasel ajal tehtud pingutusi suurepäraste müügitulemuste saavutamisel maailma mastaabis ja seeläbi saavutada maailma kõige kiiremini kasvava autobrändi tiitlel. Viimase kolme aastaga (2008-2011) on Kia globaalne müük kasvanud 81% peaaegu 2,5 miljoni autoni.

See väärikas tiitel näitab, et Kia püüdlused, pakkuda põnevaid ja inspireerivaid elamusi ning ületada oma nooruslikkuse ja dünaamilisusega inimeste ootuseid, on ennast õigustanud.

Kia meeletu muutuse läbi teinud tootevaliku kõrval võib üheks edu võtmeks pidada ka laiaulatuslikku globaalset turundus- ja sponsorlustegevust, mis on aidanud tõsta Kia brädi teadlikkust nagu koostöö FIFA Maailmakarika sarjaga, Australian Open tenniseturniiriga ja Rahvusvahelise Korvpalliliiduga.

Vaata brändi edetabelit:

http://www.interbrand.com/en/best-global-brands/2012/Best-Global-Brands-2012.aspx