• Euro NCAP hindab Kia Stingerit kõrgeima võimaliku hindega
  • Viietärniline hinnang täiustatud juhiabisüsteemidega Kia Stonicule
  • Kõrge turvalisuse aluseks täiustatud kõrgtugevast terasest kered
  • Saadaval lai valik täiustatud juhiabisüsteeme
  • Standardvarustuses elektrooniline stabiilsuskontroll ja sõidustabiilsuse juhtsüsteem
  • Stinger ja Stonic nüüd müügil üle Euroopa

 

Uus laugpära-sportsedaan Kia Stinger ja väike linnamaastur Kia Stonic said Euro NCAP-ilt kõrgeima võimaliku ohutushinnangu. Mõlemad mudelid said Euro NCAP-ilt kõrgeima, viietärnilise hinde, sealjuures kehtib see kõikide Stingerite ja Kia aktiivsete turvatehnoloogiatega kõikide Stonicute kohta.

Sõltumatu turvatestimisorganisatsioon hindas Stingerit täiskasvanud reisijate kaitse kategoorias 93%, lapsreisijate kaitse kategoorias 81%, jalakäijate kaitse kategoorias 78% ja ohutusabi kategoorias 82% vääriliseks. Kia täiustatud juhiabipaketiga Stonicut hinnati täiskasvanud reisijate kaitse kategoorias 93%, lapsreisijate kaitse kategoorias 84%, jalakäijate kaitse kategoorias 71% ja ohutusabi kategoorias 59% vääriliseks.

Nende punktisummade aluseks on autode täiustatud kõrgtugevast terasest kered koos standardvarustusse kuuluvate turvapatjadega (kuus Stonicul ja seitse Stingeril), ning lai valik passiivseid ja kõrgtehnoloogilisi aktiivseid ohutusfunktsioone.

Euro NCAP kiitis mõlemat autot nende reisijateruumi stabiilsuse eest õnnetuse korral, pakkudes ohtralt kaitset erineva kasvuga reisijatele kõikidel istmetel. Eriti Stingeris olid reisijad lülisambavigastuste eest hästi kaitstud, jalakäijaid kaitses kokkupõrkel aktiivne kapott. Äkkpidurdussüsteem aitas nii Stingeril kui Stonicul ohutusabi kategooria* testimisel vältida kõiki kokkupõrkeid.

Euro NCAP-i viietärnine ohutushinnang kehtib kogu Stingeri mudelivaliku kohta, sealhulgas kõikide bensiini- ja diiselmootorite ning nelikveoliste ja tagaveoliste mudelite kohta. Viietärniline hinnang kehtib kõikidele Kia täiustatud juhiabisüsteemidega** Stonicutele.

 

Kõrgtehnoloogilised aktiivsed ohutusfunktsioonid

Stinger on saadaval Kia uusimate täiustatud juhiabisüsteemidega (ADAS), igal autol on standardvarustuses sõidustabiilsuse juhtsüsteem (VSM), elektrooniline stabiilsuskontroll (ESC), laupkokkupõrkeabi ja jalakäijatuvastus, nutikas püsikiirushoidja start-stopp-süsteemiga, sõidurea hoidmise abiline, aktiivne kapott ja automaatsed kaugtuled. Teiste ADAS-funktsioonide seas on tagant ristisuunas läheneva sõiduki hoiatus (RCTA), ümbrusvaatega monitor koos parkimisabiga väikesel kiirusel manööverdamiseks ja pimenurga kokkupõrkehoiatus.

Stingeril on standardvarustuses ka uuenduslik juhi tähelepanuhoiatuse (DAW) süsteem, mis võitleb hajeviloleku ja väsimusega roolis. Euroopas usutakse, et väsimus on võtmefaktoriks kuni neljandiku puhul kõikidest kontinendil juhtuvatest*** fataalsete tagajärgedega liiklusõnnetustest. Süsteem jälgib mitmeid näitajaid nii sõiduki kui juhi puhul ja mängib hoiatavat helisignaali koos märguandega instrumendipaneelis, kui süsteem tuvastab, et juhi tähelepanuvõime on märgatavalt vähenenud.

 

ADAS-tehnoloogiate hulka Stonicus kuuluvad laupkokkupõrke abi koos jalakäijatuvastusega, pimenurga kokkupõrkehoiatus koos tagant ristisuunas läheneva sõiduki hoiatusega, ja sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteem. Sõidurajal püsimise süsteem (LKA) on Stonicu ostjatele samuti alates 2018. aasta keskpaigast saadaval. Valikus on ka juhi tähelepanuhoiatuse süsteem (DAW), Stonicu standardvarustusse kuulub sõidustabiilsuse juhtsüsteem (VSM) ja elektrooniline stabiilsuskontroll (ESC).

 

Kia 7-aastase 150 000 km garantiiga

Kia Stinger ja Stonic on müügile jõudnud nüüd üle Euroopa. Stinger on saadaval nelik- või tagaveolisena ning laia valiku bensiini- ja diiselmootoritega. Selle võimekas 3,3-liitrine kahe turboga V6 bensiinimootor teeb sellest seni võimsaima ja parima kiirendusega seeriatootmises oleva Kia. Kõikide mootoritega käib koos kaheksakäiguline automaatkäigukast.

Stonicu jõuallikaks on valik Kia täiustatuimaid bensiini- ja diiselmootoreid, mis on loodud maksimeerima mehaanilist säästlikkust, jõudlust ja rõõmu juhitavusest. Stonicu kõikide mootoritega kaasneb standardvarustuses manuaalkäigukast.

Sarnaselt kõikidele teistele Kiadele on ka Stingeril ja Stonicul tootja unikaalne 7-aastane 150 000 km garantii.